Cookies Policy

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

Find out more or

New Sports, Business and Art Complex completed

Canterbury College’s new £8 million project to provide a new business and enterprise centre, sports facilities and an art building, at their Dover Road campus in Kent, has recently been completed.

Betteridge & Milsom provided Cost Consultancy services, and we are proud of our involvement with the scheme, which sees the college’s facilities transformed and provides exceptional provision for students and staff alike.

The project, which was part funded by the Skills Funding Agency, involved the construction of a sports centre and business block, in addition to a separate arts block which represents the final phase of development at Canterbury College City Centre campus.

The sports hall with wooden sprung floor accommodates many sports, including badminton, basketball, netball, and cricket, and is located close to the campus entrance. It also comprises a fully equipped gymnasium, fitness rooms, changing facilities and teaching space. It will be used by the whole campus and surrounding community.

The business centre provides exceptional facilities for students and the local business community and includes a business lounge, conferencing space, numerous training rooms with the latest generation of audio visual equipment and specialist I.T. training facilities.

The arts block comprises large sculpture and ceramics workshops for all students and a separate ceramics and art workshop for supported learning. It has several storage rooms, including a drying room, a plaster and clay store and a secure space for the many craft materials. The new block is a light and inspirational area for creativity to flourish.

The hard and soft external landscaping, which was designed and implemented with the aid of specialists, introduced 35 plant species and a biodiversity corner on-site. This includes a ‘bug hotel’ and three bird boxes which have already been occupied by robins and sparrows.

The building was designed by Archial Norr, and built by Morgan Sindall.