Cookies Policy

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

Find out more or

Samphire Hoe Education Centre shortlisted for award

The Samphire Hoe Education Centre has been shortlisted for the 2016 CIAT Award for Excellence in Architectural Technology. The scheme is designed by Lee Evans Partnership and built by Coombs.

Samphire Hoe is a unique country park located on a man-made stretch of land on the south Kent coast alongside the White Cliffs of Dover, being formed from the waste produced from the Channel Tunnel construction in the 1990s. Due to the harsh coastal environment, the need was identified for a shelter on the site for visitors and school groups.  Samphire Hoe Education Centre provides a comfortable environment for learning about the park, its ecology and origins.  The building has been specifically designed to sit unobtrusively within its natural environment and utilises recycled railway sleepers from the Channel Tunnel site in its construction.

You can find out more about the awards here http://www.ciat.org.uk/en/awards/ciat-awards-for-excellence-in-architectural-technology-/index.cfm